Člani

Sebastjan Skrbinek-diatonična in klavirska harmonika, klaviature

Slider

Sebastjan je vodja ansambla in skrbi za stike z javnostjo. Prisluhnil bo vašim željam in jih skušal uresničiti, če je to le mogoče. Je harmonikar in klaviaturist, ki je sprva začel svojo glasbeno pot z diatonično harmoniko, nato pa šolanje nadaljeval na klavirski harmoniki. Danes Sebastjan skrbi za pravilno pritiskanje na tipke ne glede na vrsto harmonike; ko pa je na vrsti zabavna glasba, zaigra na klaviature.

 

Boštjan Gradič-vokal, klarinet, bobni, saksofon

Slider

“Vicmaher”, kot mu tudi pravimo, je eden glavnih akterjev naše skupine. Kot rojeni humorist zna spraviti družbo v dobro voljo. Vedno je poln presenečenj in zdravega humorja. Je vodilni vokalist – naš slavček, ki pa igra tudi na bobne, klarinet in saksofon. Boštjan v prostem času rad poprime za harmoniko in kakšno zapoje. Skratka – popolni “multipraktik”.

 

Zdravko Belej-vokal, trobenta, kitara

Slider

Ko se nam kje zalomi, na pomoč priskoči Zdravko. Skrbi, da akordi pravilno zvenijo, in je naš programski vodja. Ne glede na to, ali prazni pljuča v trobento ali pa “guli” prste na kitari, neizmerno uživa v glasbi. Poleg tega da izvrstno obvlada več instrumentov, ima žameten vokal in je pravi romantik. Po končani glasbeni šoli za trobento je nastopal v več orkestrih in ansamblih (Lesjak, Užmah, Izvir). Od leta 2003 do leta 2017 je igral v ansamblu Kvintoni. Kolesarstvo je poleg glasbenega udejstvovanja njegov najljubši hobi.

 

Bogdan Trupej-kitara, vokal

Slider

Bogdan je glavni motivator in neutruden človek z ogromno energije. V ansamblu je zadolžen za igranje kitare in prepevanje. Po poklicu je učitelj glasbe. Svoje glasbeno ustvarjanje je pričel v ansamblu Golding. Kasneje je ustanovil duo Gold, v katerem je v šestnajstih letih sodeloval z Lovrom Škorjo, Markom Semprimožnikom (ansambel Klavžar) in Janijem Piršem. S slednjim sta posnela dva samostojna CD-ja. Med letoma 2007 in 2017 je nastopal v skupini Kvintoni. Bogdan je v prostem času športnik – najraje teče, kolesari, smuča …

 

Aljaž Ulaga-bas kitara, bariton, pozavna, vokal

Slider

Aljaž je mojster za “štrom” oziroma glavni tehnik, ko gre za zvijanje kablov in nastavitve na mešalni mizi. Na odru trobi v bariton in brenka po bas kitari. Poleg kitarista in bobnarja skrbi za »grund«, kot radi rečemo. Sam pravi, da mu igranje in prepevanje predstavljata sprostitev, in tudi videti je, da igra z užitkom. Vlogo basista potrjuje, tudi ko gre za petje. Poleg baritona pa zatrobi v pozavno, na katero v prostem času igra v Laški pihalni godbi.