Poroka

Nasvet za mladoporočence:

Iščete band oz. ansambel za poroko, ki ima izkušnje z igranjem porok in prilagajanjem občinstvu, ki je ponavadi na porokah raznoliko tako po starosti kot tudi po glasbenem okusu. Popularnost in visoka cena ansambla še nista garancija, da bo poroka res uspela. Ansambel mora narediti zgodbo, ki je sestavljena iz glasbe, povezovanja, pravo in zdravo mero humorja in  upoštevati želje mladoporočencev in prič.

Razigrani imamo dolgoletne izkušnje na tem področju in izhajamo iz želja mladoporočencev, ki jih dorečemo na sestanku, ki je ponavadi 30-60 dni pred poroko, odvisno od želja mladoporočencev. Želje upoštevamo, vzporedno pa se prilagodimo tudi trenutni strukturi gostov. Količino in način humorja dorečemo na sestanku (igre, show program, ljudsko petje). Na željo slavljencev pa lahko izvedemo prireditev tudi brez iger in show programa. Glavni povdarek je na začetek večernega slavja in na polnočni program.

Tri vrste porok:

Za lažje razumevanje Vam bomo predstavili tri tipe porok, ki jih igramo. Potrebno pa je vedeti, da se zadeve velikokrat prepletajo glede na strukturo gostov in “last minute” želje.

A) Poroke, kjer je v ospredju predvsem zabavna-pop glasba brez povdarka na show programu (glej rubriko “Glasbeni program”, kjer so naštete skladbe, ki jih med drugim igramo).

B) Poroke, kjer se izmenjavata narodnozabavna in zabavna glasba, med pavzami  pa so družabne igre (zelo enostavne in na nivoju, ki je za prireditev primeren) ter show program.

C) Tradicionalna poroka, kjer del ansambla spremlja mladoporočenca od domačega praga do oltarja in nato sledi večerna zabava. Tu lahko vnesemo v sam potek določene stare običaje, ki popestrijo dogajanje predvsem na ženinovem in nevestinem domu. V večernem delu pa se prepletata narodnozabavna in zabavna glasba glede na strukturo gostov. Poleg iger in show programa je prisotno tudi ljudsko petje 1-2 krat na večer.

Na vašo željo pa se lahko prelevimo po polnoči tudi v DJ-ja (didžeja) in vrtimo glasbo po vašem izboru oziroma po naši izbiri.

Kaj je še potrebno vedeti:

–vsak nastop obravnavamo individualno in priporočamo sestanek, kjer poslušamo vaše želje in potrebe, ki jih na prireditvi upoštevamo.

–glasbeni in show program prilagodimo vašim željam kolikor je to mogoče. Show program in igre na vašo željo izpustimo.

–po potrebi  lahko igramo večinoma zabavno glasbo ali pa je poudarek na narodnozabavni glasbi, odvisno od poslušalcev in želja slavljencev.

–na vsak nastop pridemo pravočasno ter ozvočenje in razsvetljavo pripravimo pred prihodom prvih gostov.