Poroka

Vas zanima kako organizirati poroko? Vabljeni k branju – blog o poroki

Nasvet za mladoporočence

Iščete band oziroma ansambel za poroko, ki ima izkušnje z igranjem na tovrstnih dogodkih in s prilagajanjem občinstvu, ki je po navadi na porokah raznoliko tako po starosti kot tudi po glasbenem okusu?

Popularnost in visoka cena ansambla še nista jamstvo, da bo poroka res uspela. Ansambel mora narediti zgodbo, ki je sestavljena iz glasbe, povezovanja, prave in zdrave mere humorja ter upoštevati želje mladoporočencev in prič.

Razigrani imamo dolgoletne izkušnje na tem področju in izhajamo iz želja mladoporočencev, ki jih dorečemo na sestanku po navadi 30–60 dni pred poroko. Želje upoštevamo, obenem pa se prilagodimo trenutni strukturi gostov. Količino in vrsto humorja dorečemo na sestanku; enako velja za igre, show program, ljudsko petje …

Na željo slavljencev pa lahko izvedemo prireditev tudi brez iger in show programa. Glavni poudarek je na začetku večernega slavja in na polnočnem programu.

Tri vrste porok

Za lažje razumevanje vam bomo predstavili tri klasične tipe porok.

A) Poroke, na katerih sta v ospredju predvsem zabavna in pop glasba, brez iger in show programa (glej rubriko “Glasbeni program”, kjer so naštete skladbe, ki jih med drugim igramo).

B) Poroke, na katerih se izmenjavata narodnozabavna in zabavna glasba, med odmori pa potekajo družabne igre (zelo enostavne in na ravni, ki je za prireditev primerna) ter show program.

C) Tradicionalna poroka, na kateri del ansambla spremlja mladoporočenca od domačega praga do oltarja in šele nato sledi večerna zabava. V tem primeru lahko vključimo določene stare običaje, ki popestrijo dogajanje predvsem na ženinovem in nevestinem domu. Razmerje narodnozabavne in zabavne glasbe prilagodimo glede na strukturo gostov in njihove želje. Poleg iger in show programa izvajamo tudi ljudsko petje (1-krat oziroma 2-krat na večer).

Na vašo željo se lahko po polnoči prelevimo tudi v DJ-ja (didžeja) in vrtimo glasbo po vašem oziroma našem izboru.

Kaj je še treba vedeti?

– Vsak nastop obravnavamo individualno, zato priporočamo sestanek, na katerem poslušamo vaše želje in potrebe, ki jih na prireditvi upoštevamo.

– Glasbeni in show program prilagodimo vašim željam, kolikor je le mogoče. Show program in igre na vašo željo izpustimo.

– Po potrebi lahko igramo večinoma zabavno glasbo ali pa je poudarek na narodnozabavni glasbi; vse je odvisno od poslušalcev in želja slavljencev.

– Na vsak nastop pridemo pravočasno, ozvočenje in razsvetljavo pripravimo pred prihodom prvih gostov.

 

Vas zanima kako organizirati poroko? Vabljeni k branju – blog o poroki